Skip to content
EN
logo-Colibri

Colibri

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Colibri συνδυάζει σε υψηλό επίπεδο στρατηγική και σχεδιασμό σε κάθε αντικείμενο της οπτικής επικοινωνίας. Ειδικεύεται στο branding, δηλαδή, στη δημιουργία και το “κτίσιμο” της ταυτότητας προϊόντων, υπηρεσιών ή οργανισμών. Το κάνει επιτυχημένα γιατί συνδυάζει την μελετημένη ονοματοδοσία και τον πρωτότυπο γραφιστικό σχεδιασμό με τη γοητευτική και στοχευμένη διήγηση που με τη σειρά της συνδέεται με καλή αντίληψη του marketing και των διαθέσιμων πόρων της επιχείρησης. Τα περισσότερα έργα της Colibri αφορούν εξέλιξη ή αναθεώρηση της ταυτότητας (rebranding) με αφορμή την είσοδο σε νέες αγορές, συνήθως εκτός Ελλάδας. Η επιτυχία τους επομένως εξαρτάται και από την εμπειρία και την εξειδίκευση -στα Τρόφιμα, για παράδειγμα, η ομάδα της Colibri παρακολουθεί αδιάκοπα τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, ενημερώνεται για τις τάσεις και τα στοιχεία των διαφορετικών κλάδων και φροντίζει πελάτες με εξαγωγικό προσανατολισμό σε πολύ διαφορετικά αντικείμενα. Το ίδιο συμβαίνει και στους τομείς της Τεχνολογίας ή του Τουρισμού, που χαρακτήρισαν την πορεία της εταιρίας τα τελευταία 25 χρόνια.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επικοινωνιακών μέσων που συνδυάζονται για τη βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων marketing:
Branding - rebranding
Σχεδιασμός προϊοντικής ταυτότητας και συσκευασίας
Μηνύματα και εργαλεία προώθησης πωλήσεων
Διαδικτυακή επικοινωνία και υπηρεσίες
Εποπτικό υλικό εκθέσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων και μουσείων
Eκδόσεις
ΕΜΠΕΙΡΙΑ - ΠΕΛΑΤΕΣ
Aπό το 1991 μέχρι σήμερα, η Colibri έχει συμβάλει στο branding και την επικοινωνία οργανισμών όπως η Forthnet, το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα, το Cedefop, η Παρευξείνια Τράπεζα (ΒSTDB), o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Συγκεντρώνει επίσης πλούσια εμπειρία σε έργα branding και στρατηγικής επικοινωνίας τουριστικών προορισμών (Marketing Greece, Thessaloniki, Halkidiki, Ioannina, Naoussa, Region of Central Macedonia κ.ά.).
Η δημιουργική της ομάδα έχει ειδική εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη οπτικής ταυτότητας και έχει διακριθεί για ανάλογα έργα στους κλάδους των τροφίμων-ποτών (Palirria, Φρεσκούλης, Lucia’s Farm, Ioniki, Baklava Gold, Zeo bakers, Oriental Express, Aegean Gourmet, Salt Odyssey, Κωσταρέλος, Pet Interest κ.ά.), της υψηλής τεχνολογίας (Beta Simulation Solutions, Exothermia, Emisia, Vio Chemicals, ICT Emissions, LAT, Dreams4cars κ.ά.), της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Xotaris art forum, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Annual Review of Social Partnerships).
ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ
Οι ανάγκες επικοινωνίας είναι διαφορετικές, η διαδικασία παραμένει η ίδια και είναι διαδικασία εξασφάλισης ποιότητας:
Αξιολογούμε το brief του πελάτη με στόχο να αποσαφηνιστεί, να συμπληρωθεί ή να αναθεωρηθεί. Όπου χρειάζεται συμπληρώνουμε την εικόνα με συνεντεύξεις στελεχών, συνεργατών και πελατών.
Ερευνούμε, αναλύουμε και προτείνουμε στρατηγική, brand names, taglines, label names και οπτικές κατευθύνσεις. Συμφωνούμε την αρχιτεκτονική της ταυτότητας και της επικοινωνίας της πριν αρχίσουμε να “κτίζουμε”.
Παρουσιάζουμε κατά στάδια την εξέλιξη των εικαστικών και των μηνυμάτων/κειμένων ώστε να εξασφαλίζουμε την ωρίμανση των επιλογών στρατηγικής και ύφους, αλλά και τη ποιότητα των παραγωγών -από την φωτογράφιση ή τις τυπογραφικές τεχνικές μέχρι την πλήρη ανάπτυξη της διαδικτυακής παρουσίας.
ΤΙ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ
Η πολυσυλλεκτική ομάδα εργασίας, η ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε έργου και η αφοσίωση στο στόχο της επιχείρησης ή του οργανισμού που μας εμπιστεύεται. Και τα τρία στηρίζονται στην αντίληψη ότι το design εξυπηρετεί την στρατηγική και όχι αντίστροφα.
Οι πελάτες της Colibri δεν αγοράζουν φαντασία, αλλά επενδύουν στην επικοινωνία για να πετύχουν.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Διεθνή βραβεία: 2 European Design Awards
Ermis Awards: 3
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
A.
Παπαδιαμάντη 6, 55133, Καλαμαριά Θεσσαλονίκη